«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Βραβείο τιμής για το "paishellas.blogspot.gr"!



Με χαρά παρουσιάζω σήμερα (έστω με καθυστέρηση 20 ημερών!), το βραβείο τιμής που χάρισε στον παρόντα ιστότοπο (1.10.2013), η φίλη Xibalba (http://xibalbaawe.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html), "για την εξαιρετική και προσεγμένη, σε παρουσιάσεις δουλειά σας!", όπως γράφει  χαρακτηριστικά για το "Έλλην Ουρανόπαις".

Ευχαριστώντας θερμώς και εκ μέσης καρδίας, θα επαναλάβω ό,τι έγραψα  ως απάντηση, με την αποδοχή της διακρίσεως: 


"Σας ευχαριστώ θερμά και εκ μέσης καρδίας για την ευγένεια του πνεύματός σας και για την τιμή του βραβείου.
Συνεχίστε το φωτόμορφο, παυσίλυπο και αλεξάνεμο ταξίδι σας, σε άνυδρους και δύσκρατους καιρούς."

Και εδώ:

"Καλή δύναμη και Ευ-λογημένη καρποφόρα, πολύκαρπη, καλλίκαρπη και ποικιλόκαρπη συνέχεια, στο όμοιο με το φώς (όμο-ρ-φο) ταξίδι, προς την Πνευματοκίνητη Ιθάκη!"



Επιτραπήτω μοι, με την σειρά μου και στον παρόντα χωροχρόνο, όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά και εγκάρδια, να αποδώσω τιμητικά την παρακάτω "Διαδικτυακή διάκριση" (χρυσό κύπελλο), στους αναφερόμενους παρακάτω ιστότοπους, εξηγώντας εν συντομία, την αιτία της επιλογής των.

Παράλληλα ζητώ συγγνώμη, που δεν ακολουθώ πλήρως, επι του παρόντος, τους διαδικτυακούς κανόνες - διαδικασία αποδοχής (των κανονισμών), για το σύστημα των ερωταποκρίσεων [το πράττω, τη αδεία της Xibalba, που σχετικά έγραψε για το βραβείο τιμής: "Μπορείτε να το παραλάβετε, ακόμη και χωρίς να ακολουθήσετε, την διαδικασία αποδοχής (των κανονισμών) και απόδοσης σε άλλα ιστολόγια."].



Τα ισόκληρα, ισοκράτεια, ισάξια και ισοδύναμα 
Βραβεία-τιμητικές διακρίσεις, 
έχουν ως ακολούθως:

1. 

Για την μετοχή του ιστότοπου, στην Συν-Παν-τική δια-δρομή, προς την εξερεύνηση και ερμηνεία του Πολυ-Σύμπαντος Χωρο-χρόνου, της έλλογης δομής του, αλλά και του Ενός Δημιουργού αυτού. 


2.

Για την ευγενή παρουσία, φωτοφόρα παρουσίαση και ουσιαστική ανάπτυξη λίαν σημαντικών θεμάτων που άπτονται, μεταξύ άλλων, της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας.

3. 

Για την όμο-ρ-φη, δροσερή παρουσίαση των θεμάτων, αλλά και την αγνότητα και το άρωμα που διακριτικά αναδίδεται απο την θέαση των εικόνων και την μελέτη των κειμένων, που μας μεταφέρουν στην αντιπέρα της καθημερινότητας, ξένοιαστη και ανέσπερη ανοιξιάτικη όχθη. 

4. 

Για την πάντοτε έγκαιρη, έγκυρη και τεκμηριωμένη παρουσίαση σημαντικών θεμάτων που αναφέρονται σε θέματα φυσικής sensu lato (υπο την ευρείαν έννοιαν του όρου), δηλωτικό πλούτου γνώσεων, όμορφα παρουσιαζόμενων.


5.

Για την εξαιρετική ποικιλία και ποσότητα επιστημονικών θεμάτων, που καλύπτουν ουσιαστικά, με εντυπωσιακό τρόπο, πολλούς τομείς του επιστητού και της Επιστήμης.

Έρρωσθε!


8 σχόλια:

κυρ-βιολογία είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!

hamomilaki gr είπε...

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ :-)
Μεγάλη μας τιμή !!

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ (Αντώνης Κρασάκης) είπε...

Ευχαριστώ από καρδιάς, για το υπέροχο βραβείο-τιμητικής διαδικτυακής διάκρισης!
Με συγκίνησε, πραγματικά, η επιλογή του ιστολογίου "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ" και ειδικότερα, ο λόγος για τον οποίο μας χαρίσατε το ιδιαίτερο αυτό βραβείο! Αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά και τιμή!!!

Εύχομαι καλή συνέχεια και στη δική σας αξιόλογη και προσεγμένη δουλειά! Να έχετε πάντα φώτιση και υγεία!!!
Με εκτίμηση
Αντώνης Κρασάκης
(εκπαιδευτικός)

Δημήτρης Περδετζόγλου είπε...

Συνεχίστε το όμορφο δημιουργικό ταξίδι σας.
Έρρωσθε!

Δημήτρης Περδετζόγλου είπε...

Η Ελλάδα και οι αυτόχθονες, γηγενείς οικήτορες της, έχουν μεγάλη την ανάγκη αληθινού λόγου εν χάριτι, άλατι ηρτημένου, εκτός και μακράν του καθημερινού πνευματικού κονιορτού ευρισκόμενου. Δια τούτο διαδικτυακώς, ορθώς πράττετε.

Έρρωσθε!

Δημήτρης Περδετζόγλου είπε...

Χαρά μεγάλη και υετός υδάτων πολλών εσωτερικής ειρήνης και νηνεμίας, η επίσκεψη στην διαδικτυακή παραμυθένια 'αγνοχώρα' σας! Ο Θεός να σας δίδει την κατ΄ άμφω υγείαν ψυχής τε και σώματος πανοικεί, να συνδράμετε και να ποδηγετείτε την νεότητα και όχι μόνον.

Έρρωσθε!

Xrisidel είπε...

Καλησπέρα κι από μένα Δημήτριε έστω και με μία χρονικά μεγάλη καθυστέρηση.
Πρώτα, να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία σωματική και πνευματική για την ονομαστική σου εορτή(έχω το περιθώριο του 40ημέρου, θαρρώ).
Στη συνέχεια αφού σου ζητήσω μία συγνώμη, για την καθυστέρησή μου λόγω υπερβολικών εργασιακών και άλλων υποχρεώσεων, να σε ευχαριστήσω για την εξαιρετική προβολή του "βραβείου", για την εκπληκτική σου αναφορά στο ιστολόγιό μου (που σήμερα έκλεισε και ένα χρόνο λειτουργίας) Τέλος, να σ' ευχαριστήσω για το βραβείο που μου προσφέρεις, που βέβαια δεν μπορώ να κρύψω την έκπληξή μου γιαυτό...!
Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ!!!
Εύχομαι να είσαι πάντα καλά.
Καλό σου βράδυ.

Δημήτρης Περδετζόγλου είπε...

Εν πρώτοις, σε ευχαριστώ θερμότατα εκ μέσης καρδίας. Εύχομαι στο διηνεκές να συνεχίζεις το πανέμορφο ταξίδι σου, προς την νοητή Ιθάκη.
Έρρωσο